Кирил Домусчиев: Бизнесът помага на кабинета за реформи

Кирил Домусчиев: Бизнесът помага на кабинета за реформи | StandartNews.com

Политическата стабилност допринася за по-висок брутен вътрешен продукт. Това заяви вчера в предаването "Беновска пита" по Канал 3 шефът на най-голямата работодателска организация Кирил Домусчиев. Според него КРИБ декларира подкрепа за управлението на правителството заради стабилността, която то осигурява. Това ще е основната теза на КРИБ на очакваната тази седмица среща на представители на работодателската организация с правителството.

"Досега не е имало случай исканията на КРИБ да не бъдат чути и да не бъдат взети предвид от сегашното правителство. Бизнесът изрази желание да помага на правителството в провеждането на реформите", каза още Домусчиев. Според него реформа в образованието не се е случила и това може би е била причина за смяната на министъра. "Бизнесът очаква от Меглена Кунева да направи необходимата реформа, която да даде възможност на училищата и университетите да предоставят подготвени кадри за бизнеса", каза още Домусчиев.

Той изрази подкрепа за здравния министър Петър Москов. Според него е "по-добре да има болезнена реформа в здравеопазването, отколкото никаква". "Най-лесно е да критикуваш, трудно е да създаваш нещо. В НЗОК винаги има огромен недостиг, който се доплаща от работодателите, затова те искат реформи, които да намаляват дефицитите в НЗОК", заяви Кирил Домусчиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай