Каним с Турция гости от Китай, Япония и Индия

Представят българските обичаи в различни градове на южната ни съседка

Каним с Турция гости от Китай, Япония и Индия | StandartNews.com

Обсъжда се създаването на общ туристически продукт между България и Турция, насочен към така наречените перспективни пазари. Според Световната организация по туризъм това са Китай, Япония, Индия, Близкият изток, САЩ и Канада. Това стана ясно след среща на министъра на туризма Николина Ангелкова с Нуман Куртумлуш, министър на културата и туризма на Турция, по време на най-голямото международно изложение за професионалисти в туристическата индустрия World Travel Market в Лондон.

Двамата министри обсъдиха и идеята в различни български градове да бъдат организирани дни на културата, които ще представят турските обичаи пред родната публика. А същите изложения, посветени на България и нейната култура, ще бъдат организирани в различни градове в Турция.

Турция е на пето място по брой туристи, посетили България за периода януари-септември 2017 г. Те са над 485 000, което е ръст с 12% спрямо същия период на миналата година, заяви министър Ангелкова. Българските граждани, които са посетили Турция през същия период, са повече от 1 млн. Ръстът на тези пътувания е над 6%. Данните са показателни за това, че двете държави могат да имат добро партньорство и да надградят вече постигнатите резултати, допълни министър Ангелкова.

Министерството на туризма работи активно за привличането на повече туристи от Турция. Сред инициативите са осъществяване на турове за туроператори и журналисти, както и стартиране на интернет реклама в турски медии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай