Качеството е приоритет за Siemens България

Качеството е приоритет за Siemens България | StandartNews.com

17 компании се борят за златните отличия на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България /КРИБ/, които ще бъдат връчени на 29 април. Наградите са в три категории - "Качество", "Растеж" и "Иновации". В първата - "Качество", се състезават 8 компании - "Асарел Медет", "Девня Цимент", "Елит Травел Интернешънъл", "Минстрой холдинг", "Сименс", "Томбоу България", "Холсим България" и "Юробанк". За втората - "Растеж", са номинирани "Аурубис България", "Градус-1", "Ден и Нощ", "Лидл България", "Минстрой холдинг", "Трейс груп" и "Уолтопия". В третата група - "Иновации", са "АстраЗенека България", "Минстрой холдинг", "Солвей Соди", "Каолин" и "Юробанк България". В дните до 29 април в. "Стандарт" ще публикува коментари на собственици и мениджъри на номинираните компании и ще представи успехите на управляваните от тях дружества.

Глобалният технологичен лидер присъства у нас вече 136 години

Всички звена на компанията се оценяват ежегодно по осем критерия

"Качеството е основен приоритет за Siemens България и всичките ни дейности са подчинени на това разбиране", казва д-р инж. Боряна Манолова - главен изпълнителен директор на компанията.

В България глобалният технологичен лидер Siemens AG присъства вече 136 години. "Още с първите си стъпки в страната Siemens залага като свой приоритет осигуряването на качество от световно ниво за българските си клиенти и партньори. През десетилетията, откакто оперираме на български пазар, успяхме да наложим компанията като синоним на безкомпромисно качество и надеждни технологии", добавя Боряна Манолова. За да отговори в максимална степен на изискванията и високите очаквания на клиентите си, компанията прилага 8 критерия за оценка на качеството: интегриране на клиентите; качество в процесите; управление на доставките; политика на ръководството, насочена към развитие на бизнеса; компетентност, обучение и разбиране; постоянно подобряване; ангажираност на ръководството и контролна и поддържаща роля на длъжностните лица, отговарящи за качеството. Критериите са базата за развитие на системата за управление на качеството и всяка година по тях се оценяват всички звена на фирмата.

"Вярваме, че качеството е комплексно понятие, което трябва да присъства във всеки аспект от дейностите на компанията - от продукта или решението, което предлагаме, до начина, по който го предоставяме на нашите клиенти и партньори. Стремежът ни е непрекъснато да подобряваме услугите, решенията, процесите, системата за управление и цялостните резултати в съответствие с разработената и одобрена политика по качеството на Siemens България", коментира Манолова.
През 2002 г. Siemens България въвежда сертифицирана система за управление на качеството ISO 9001, която непрекъснато се развива и надгражда. Тя е съставна част от интегрираната система за управление, включваща и системите за управление на околната среда, здраве и безопасност при работа и информационна сигурност.

Siemens България е част от Siemens AG - световен лидер в производството на иновативни продукти, технологии и решения в сферата на електрификацията, автоматизацията и дигитализацията. Компанията е водещ доставчик на турбини с комбиниран цикъл за производство на електроенергия и решения за пренос на мощности, вятърни турбини, пионер в областта на инфраструктурните решения, автоматизацията и софтуерни решения за индустрията, както и на медицинско оборудване за образна диагностика и в сферата на лабораторната диагностика и клиничните информационни системи. Част от структурата на Siemens в България е фабрика за измервателна апаратура за продукти високо напрежение в гр. Правец.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай