Илхам Алиев ни обеща инвестиции за газифицирането

Илхам Алиев ни обеща инвестиции за газифицирането | StandartNews.com

Газификацията на България може да бъде осъществена с инвестиции от страна на СОКАР и съм сигурен, че в най-близко бъдеще ще започнем работа в тази посока. Това каза президентът на Азербайджан Илхам Алиев, който се срещна с българския премиер Бойко Борисов.

Алиев обяви, че основна тема на разговорите му с Борисов е бил газът. "Над 3 трилиона куб. м. газ могат да бъдат доставени от Азербайджан до Европа и това в момента се случва с успешното реализиране на Южния газов коридор. По този начин газовите проблеми на Европа ще могат бъдат решени. Днес с Борисов дадохме нареждане на съответните министерства и ще проверим информацията за взаимна работа", заяви президентът на Азербайджан.

Той добави, че по време на срещата с българския премиер двамата са потвърдили, че България и Азербайджан ще се постараят да осигурят търговски стоокообмен, който сега не е на нужното равнище. "Смятаме, че имаме добри възможности за инвестиции и ще продължаваме преговорите", коментира Алиев и добави, че посещението на Борисов в страната е от голямо значение.

"В Азербайджан започваме годината с Вашето посещение и се радвам, че продължаваме прекрасно да си сътрудничим и да провеждаме редовно посещения на най-високо равнище", обърна се Алиев към Бойко Борисов. "На срещата поздравих Борисов за европредседателството на България и съм сигурен, че България достойно ще изиграе тази своя роля. България за нас е близък приятел", каза още той.

"Утре ще се състои първият полет от Баку до София и той ще съдейства за укрепването на връзката между двата народа", добави президентът на Азербайджан.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай