"Девня Цимент" с над 40 качествени продукта

"Девня Цимент" с над 40 качествени продукта | StandartNews.com

Дружеството получи отличието "Инвеститор на 2014 г."

Компанията влага 325 млн. лева в нова линия

17 компании се борят за златните отличия на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България /КРИБ/, които ще бъдат връчени на 29 април. Наградите са в три категории - "Качество", "Растеж" и "Иновации". В първата - "Качество", се състезават 8 компании - "Асарел Медет", "Девня Цимент", "Елит Тръвел Интернешънъл", "Минстрой холдинг", "Сименс", "Томбоу България", "Холсим България" и "Юробанк". За втората - "Растеж", са номинирани "Аурубис България", "Градус-1", "Ден и Нощ", "Лидл България", "Минстрой холдинг", "Трейс груп" и "Уолтопия". В третата група - "Иновации", са "АстраЗенека България", "Минстрой холдинг", "Солвей Соди", "Каолин" и "Юробанк България". В дните до 29 април в. "Стандарт" ще публикува коментари на собственици и мениджъри на номинираните компании и ще представи успехите на управляваните от тях дружества.

"Девня Цимент" АД и "Вулкан Цимент"АД, част от петия по големина производител на цимент в света - "Италчементи Груп", са с най-широкото продуктово портфолио на българския циментов пазар. Броят на продуктите на компаниите надхвърля 40. "Девня Цимент" е номинирана за награда в категория "Качество".

"Поддържането на това разнообразие изисква високо ниво на координация между различни звена - кариери, производство, контрол на качеството, логистика, маркетинг, продажби и техническо сътрудничество", казват от компанията. С повече от 55 г. история двете компании притежават богат производствен и технологичен опит и ноу-хау. Модерни лаборатории гарантират непрекъснат контрол на качеството от суровините до клиента. Широката логистична мрежа на компанията е от ключово значение за запазване на конкурентното й предимство. Тя позволява точният продукт да бъде доставен на точното място в точното време. Възможността за комбиниран транспорт, който включва сухоземен, железопътен и морски, дава гъвкавост за определянето на оптимално съотношение между количество и време за доставка.

А различните начини за доставка - насипно, пакетаж, биг бегс, слингове и малки опаковки, задоволяват всяка нужда и технологично изискване на клиентите.
Поставяме специален акцент на пред- и следпродажбеното обслужване, като предоставяме уникална и безплатна техническа подкрепа, казват от компанията. Клиентите имат на разположение модерно оборудвана мобилна лаборатория, която изпълнява тестове на място. Тя е оборудвана за провеждането на тестове на агрегатни материали и бетон, като по този начин директно подпомага дейността на бетоновите възли и на строителните компании.

Новата брандингова система i.nova е напълно ориентирана към клиента и има за цел да улесни избора на правилния продукт за конкретно приложение.

"Девня Цимент" е защитила множество сертификати като ISO 9001 - Сертификат за управление на качеството, ISO 14001 - Система за управление на околната среда, ISO 14064 - Сертификат за въглеродното въздействие, спазвайки строгите изисквания на местния пазар, както и всички европейски стандарти и наредби. Дружеството е сертифицирано и по ISO 50001 - Система за енергийно управление. Освен това, "Девня Цимент" е отличено от МОСВ с наградата "Най-зелен бизнес 2013".

През април 2012 г. започва изграждането на една от най-големите единични индустриални инвестиции, правени в България през последния четвърт век, за над 325 млн. лв. - инсталацията за производство на клинкер и цимент в "Девня Цимент". С годишен производствен капацитет от 1,7 милиона тона цимент дружеството ще укрепи водещото си присъствие на вътрешния и експортния пазар при използване на най-добрите налични техники. Новата линия драстично намалява консумацията на енергия и вода, а генерирането на отпадъци практически се свежда до нула. Нивата на вредните емисии също осезаемо намаляват. През февруари 2015 г. "Девня Цимент" АД беше удостоено с най-престижния приз "Инвеститор на годината" за 2014 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай