Мистерията около бягството на Никола Груевски се разплита

Същевременно съпругата на Груевски Боркица продължава да ходи на работа в Агенцията за ценните книжа

Мистерията около бягството на Никола Груевски се разплита | StandartNews.com

Министерството на вътрешните работи на Черна гора съобщи, че бившият македонски премиер Никола Груевски е влязъл в Черна гора на 11 ноември и същия ден е излязъл от страната, предаде агенция МИА. В съобщението се допълва, че черногорската полиция "изцяло е спазила законовите процедури" в случая.

По-рано и албанската полиция съобщи, че Груевски е заминал за Унгария през Албания с унгарски дипломатически автомобил. "На 11 ноември 2018 г. към 19.11 часа Груевски напусна територията на Албания през КПП Хани Хоти и влезе в Черна гора". Той пътувал в "автомобил на унгарското посолство в Тирана, с регистрационен номер CD 1013A", и с паспорт на свое име, съобщи албанската телевизия Топ ченъл.

Унгарските власти обявиха, че Груевски е поискал политическо убежище в унгарско представителство извън Македония, но отхвърлиха каквато и да е замесеност в бягството му.

В противоречие с официалните съобщения на черногорската и албанската полиция македонската телевизия ТВ24 твърди, че Груевски все още е на албанска територия и щял да избяга от Албания по море, най-вероятно в посока към Гърция. Последната му дестинация щяла да бъде Турция, където щял да пристигне също по море.

Македонските власти издирват Груевски с международна заповед. Кой ще поеме отговорността за бягството засега е неизвестно, тъй като институциите, въртейки се в кръг, си прехвърлят вината, съобщава сайтът Фактор.

Същевременно съпругата на Груевски Боркица продължава да ходи на работа в Агенцията за ценните книжа, където е координатор в Сектора за проучване и развитие на капиталовия пазар и международно сътрудничество, допълва Фактор. Боркица и двете дъщери на Груевски са в Република Македония.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай