21:05 ч.

11.09.18

1 мин.

0

7

0

Чиновниците с 10% по-високи заплати

от Стандарт |

Чиновниците с 10% по-високи заплати

Дефицитът идва, когато комунистите са на власт, при нас хазната е на плюс, каза министър-преседателят


Премиерът Бойко Борисов и финансовият министър Владислав Горанов вече обявиха коледния си подарък за чиновниците. Готвим повишение на заплатите за всички работещи в бюджетния сектор с 10% от 1 януари 2019 година, съобщи във Варна министър-председателят. Той обяви, че възможността за това увеличение от известно време обсъждат с министър Горанов и днес ще го представят на заседанието на кабинета. Повишаването на заплатите става възможно заради рекордния излишък в хазната, който към края на август се очаква да стигне 2,5 млрд. лв. Дефицититите започват, когато комунистите са на власт, при нас има излишък, с основание се похвали Борисов. Според Горанов второто полугодие ще намали позитивния резултат, но ако няма големи промени в макрообстановката, повечето пари за чиновниците са гарантирани.


Четете още в интервюто с Владислав Горанов


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 04:06 · 13.09.2018
Не беше ли Бойко от най - старите комунисти от личната школа на бай Тошо? Крадеца вика дръжте крадците
Shopeto · 17:06 · 12.09.2018
Вие май не разбирате, че високи заплати за чиновниците (също и съдии и полицаи, та дори и политици) са единственото ефикасно средство за борба с корупцията. Ако в държарата има корупция. нищо не върви като хората и накая всички духат супата.
Така че критикувайте истинските проблеми и грешки, не тия на популистите.
Боко · 12:29 · 12.09.2018
За простият народ прост метот тояга и морков раята избира падишаха изпълнява в Булгаристан
Потребител · 08:41 · 12.09.2018
Под масата още толкова за мангалите, може и по някое кокалче за пенсионерите (ха-ха, да бе, те нали БСП-ри), и ето ти електората. Това трябва да е рекламата на България в чужбина: парите и мускулите над всичко. Само мутри и адвокати останаха.
Потребител · 06:58 · 12.09.2018
Мутри и мутреси назначени за чиновници
с увеличение на заплатите. А пенсионери, болни деца, инвалиди ще духат супата. Боко чуй Нинова и подай
оставка! Боко чуй народа и подай оставка!
Потребител · 07:24 · 12.09.2018
@Потребител @Потребител Корнелия ли е алтернативата - Боже опази . Тия дето вкарваха хората в Белене говорят за честност ....
.,.,., · 22:31 · 11.09.2018
.,.,,..,
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент