Чакат дебюта на "Галерия имоти" на панаира в Пловдив

Чакат дебюта на "Галерия имоти" на панаира в Пловдив | StandartNews.com

За първи път Международният технически панаир ще презентира жилищни, промишлени, туристически и бизнес обекти, а също – проекти за тяхното изграждане. Това ще предложи „Галерия Имоти", която дава възможност на агенции и инвестиционни дружества да представят своята дейност пред изложителите и посетителите. "Инициативата стартира, за да подкрепим подема в пазара на имоти и да дадем нови маркетингови инструменти на участниците в него", обясни д-р Иван Соколов, главен директор на Международен панаир Пловдив.

Според експерти пазарът на недвижимости е много активен и с балансиран ръст, което предсказва траен възходящ тренд поне в следващите три -четири години. Най-търсени са офис площите и курортните имоти. Сериозен ръст има при индустриалните и търговските обекти. Новост е увеличеното търсене на партньори за съвместни инвестиции в по-големи проекти, като туристически комплекси и промишлени зони.

Динамичните промени в сектора и потребностите на фирмите са причина да се създаде зоната „Галерия Имоти". Тя е част от изложбата „Стройтех", в която друг атрактивен акцент са скандинавските дървени постройки.
Те могат да се видят на открита площ ХІ.

ИА „Скандинавия" презентира изделия на финландската компания Arctic Finland House. Тя изработва къщи, павилиони, беседки, постройки за скара, барбекю и сауна, кабини за басейни, навеси и облицовки за кладенци. Дизайнерите предлагат някои от тях и във формата на варел. Използва се северна борова дървесина, която гарантира дълготрйност.

Българската фирма "Дървени къщи" работи по технология, наречена „канадска сглобка", за да направи постройки, които с течение на времето стават все по-здрави. Материалът се внася от Руся и Украйна. Трупите се секат само през зимата, защото тогава съхнат по-бързо, и се импрегнират срещу гъбички и вредители. Между тях се поставя изолация от екологично чист лен, а покривът може да бъде от тръстика. От трупи се сглобяват също ресторанти, сауни, навеси за барбекю, огради, цветарници.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай