Бизнесът се оплака от акциите на Валери Симеонов

Бизнесът се оплака от акциите на Валери Симеонов | StandartNews.com

Непристойно и ненормално поведение от страна на държавата, така нарече показните проверки на нощни заведения в Слънчев бряг Елена Иванов, председател на УС на Съюза на собственицитет в Слънчев бряг. Пред Флагман.бг тя реагира остро на скандалните нахлувания на вицепремиера Валери Симеонов в разгара на купона в клубове като "Оксижен" и "Какао бийч" в курорта.

"Просто това не е нормално, даже е възмутително, бих казала. Не може в разгара на летния туристически сезон, когато в едно заведение, без значение кое е то, има няколко хиляди посетители, платили вход и искащи да се забавляват цяла нощ, да се влезе по такъв начин, да се спре музиката и тези хора да си тръгнат крайно разочаровани, заяви Елена Иванова

"Питам: какво толкова намери държавата, полицията в това заведение, че по този брутален и показен начин се влиза и се притесняват посетителите и се съсипва туристическия бизнес? От години говорим, че сме за проверки, за спазване на законите и правилата, но нека това да става дискретно – в началото на туристическия сезон, когато на една маса сядат бизнес, държава, община и всички участници в този процес. И да се уговорим: Какво и как ще го правим! Така се процедира, а не се залага на тази показност от снощи. Извършена в пика на пика на сезона. Това е прецедент. Нямам нищо против правилата и спазването им, но не може да се съсипва уикенда на 2 хил. човека или много повече и да се мачка бизнесът. Непристойно и ненормално поведение от страна на държавата!"

Според нея държавата трябва да пази Слънчев бряг, който носи солидни приходи в бюджета.

" Не смятам, че Слънчев бряг трябва да е държава в държавата. Това е един курорт, който трябва да се подчинява на всички други правила. Но в крайна сметка всички знаем, че Слънчев бряг е огромен източник на приходи за бюджета. Огромен! Говорим за най-големия курорт в държавата. И тези приходи идват от бизнеса, който е от най- различен спектър – хотели, ресторанти, атракциони, нощен живот. Всички тези елементи в съвкупност превръщат Слънчев бряг в дестинация №1. Питам: Чия е идеята този курорт да бъде смачкан и бизнесът да бъде унищожен? Започваме да смятаме, че някой има поставена цел – да унищожи курорта. До този момент се борим с негативната реклама, тази, която излиза по медиите. Напук на това туристите сами избират да идват в Слънчев бряг, което означава, че лошата реклама се оказа в наша полза. Това не успя да ни унищожи, но сега държавата започна с цялата си репресивна мощ. Какво направи Слънчев бряг на държавата, питам аз?!"

Елена Иванова се опасява, че силовите акции в курорта ще отблъснат посетителите.

"Ние съжителстваме съвсем нормално и винаги казваме, че Слънчев бряг е атрактивен, защото в него има както дневен живот, така и нощен. В него се съвместяват както семейства с деца, двойки, така и възрастни туристи. Има и много хора, които идват само за купона през уикенда. Знаете ли колко българи пътуват от София само за партитата в популярните клубове? Какво да направим? Да кажем на тези наши сънародници: В България вече няма място, в което да се забавлявате! Това ли да им кажем? Кое е алтернативното място за тях? Ако някой ми каже, че има алтернатива, започвам да си мисля, че Слънчев бряг се съсипва, за да се насочат туристите към друг курорт. Поведението на държавата не е нормално, нека институциите да си вършат функциите, а не да правят такива показни акции. Сто пъти сме казвали: Нека държавата да даде рамка и ние ще се вместим в нея. Никой няма интерес да се конфронтира бизнес и държава."

От Съюза на собствениците планират да поискат среща с представители на изпълнителната власт.

"След това, което снощи се е случило ще настояваме за среща с представители на държавата. Не знам дали това е акция на г-н Симеонов, не мога да кажа, но ако той стои в основата ще търсим среща с него. Ние никога не сме се страхували да застанем срещу проблема лице в лице."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай