18:30 ч.

06.03.18

2 мин.

0

0

0

БГ компании в проекти за €500 млн. в Индия

от редактор |

БГ компании в проекти за €500 млн. в Индия

Успешно се развиват IT, соларни паркове и продукти за ветеринарната медицина


Български компании участват в изпълнението на проекти за над 500 млн. евро в Индия.


Те са в сферата на IT, интернет, био-тоалетни, соларни паркове, продукти за ветеринарната медицина. Това съобщиха от Министерството на икономиката по повод 18-тата сесия на българо-индийската Междуправителствена смесена комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество, която се провежда в Индия. Нашата делегация се води от зам.-министъра на икономиката Александър Манолев, който се е срещал с представители на някои от компаниите. Успешен пример в Индия е компанията Excitel Broadband („Ексайтъл") – най-бързо развиващият се доставчик на интернет в Ню Делхи и Хайдерабад. Компанията работи с почти всички водещи доставчици на интернет в 150 индийски града, а от 2016 г. е лицензирана за директен доставчик в Делхи и Хайдерабад със 190 000 потребители. „Надявам се вашият пример да е основа за задълбочаване на партньорството с Индия в сферата на IT и комуникациите, в това число и с разкриването на повече смесени компании", посочи Манолев. Той каза още, че на предстоящата среща на високо ниво в индийското Министерство на електрониката ще акцентира на резултатите на


Excitel като пример колко много може да се постигне в тази сфера, ако се обединят усилията.


Друга родна компания на индийския пазар е „Грийнзоун България", част от консорциума „АСПА Инженеринг". През 2016 г. тя е сертифицирана заедно с индийските си партньори по програмата Make in India. Чрез нея се реализира мащабен инвестиционен проект за изграждането на виртуална канализационна мрежа, включваща изграждане, инсталиране и поддръжка на стотици хиляди био-тоалетни в Индия. През 2017 г. „Грийнзоун България" ЕООД стартира и проект за изграждането на голям фотоволтаичен парк с капацитет 500 MW близо до гр. Патна в щата Бихар. Очаква се общата стойност на проекта да е около 500 млн. евро като българското участие е за 5 млн. долара.


През ноември 2014 г. бе пуснат в експлоатация нов български завод за опаковане на течен битум край Мумбай на стойност 2.2 млн. евро, изграден от българо-индийския холдинг „Прайм Стар Петролиум енд Инфрастръкчър Лимитед". Това е и най-голямото съоръжение за опаковане на битум в Азия. Успешен пример е и бг компанията „Хювефарма", която откри джоинт‐венчър завод край град Пуне за производство на ветеринарни фармацевтични продукти. Наши ИТ специалисти са разработили приложения за мобилна безопасност (iSOSu App и Imarecon), които могат да изпращат спешни SOS сигнали и да анализират изображения и видеозаписи за разпознаване и проследяване в реално време. Двете заявки обслужват отделни клиенти и полицейски управления в Индия.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент