България става все по-атрактивна за инвестиции

България става все по-атрактивна за инвестиции | StandartNews.com

България става все по-атрактивна дестинация за инвестиции въпреки продължаващите проблеми, за които инвеститорите алармират от години и които с години не се решават. Това заяви зам.-управителят на Германо-българската индустриално-търговска камара /ГБИТК/ Кармен Щрук при представянето в пресклуба на БТА на резултатите от годишната анкета "Бизнес средата в България" на камарата.

Щрук отбеляза, че 2016 г. завършва с пореден рекорд за търговския стокообмен между България и Германия - 6,66 млрд. евро. Данните на БНБ сочат 124,2 млн. евро преки чуждестранни инвестиции от Германия за изминалата година.

Германо-българската индустриално-търговска камара провежда от 2005 г. година анкетата за бизнес средата в България сред своите членове. През 2016 г. 102 фирми са се включили в допитването, което се е състояло от 1 февруари до 1 март едновременно в 15 страни от Централна и Източна Европа. Общо 67 на сто от взелите участие фирми спадат към категорията малки и средни предприятия с по-малко от 250 служители. 33 са големите предприятия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай