Багери гиганти и мотокар рекордьор хит на Пловдивския панаир

Багери гиганти и мотокар рекордьор хит на Пловдивския панаир | StandartNews.com

Машини гиганти ще бъдат сред най-големите атракции на започващия днес Международен технически панаир в Пловдив, който ще представи авангардни решения за индустрията и дома от 25 до 30 септември. Огромните багери, товарачи и самосвали са представени в изложбата „Стройтех", която ще изненада с много премиери. За първи има толкова мащабно представяне на тежка механизация в рамките на панаира.

Участниците в специалната експозиция идват с най-нови модели, а повечето от тях дебютират на нашия пазар. Те са толкова високо технологични и авангардни, че съперничат на новостите при автомобилите, коментират експерти.

Посетителите ще видят световна иновация за производство и поставяне на термоизолация. Става дума за мобилна машина на „Мейк България", която прави на самия строителен обект екстериорни и интериорни 3D панели.
Вносителят „Зет и Ем Прайвит Ко." впечатлява с хидравличен чук с тегло 1800 кг на Hitachi.

Няколко месеца след дебюта си в Европа идва у нас колесен челен товарача от серия G на Case. Той е от колекцията на „Тайтън машинъри България". Фирмата показва също 25-тонен верижен багер с електронно управление, колесни багери и товарачи, а също – компактни версии на машините гиганти.

„Прайм Технолоджийс" представя мобилно оборудване на световния лидер Metso Minerals. Новият хибриден багер на Caterpillar и челен товарач 966М XE са основен акцент в участието на „Елтрак България". Хитов експонат на фирма „Мегатрон" е челен товарач с марка Doosan, който съчетава мощен мотор, множество подобрения в ходовата част и екстри за комфорт на оператора.

Идеята за новата специална експозиция в рамките на Есенния панаир отговаря на маркетинговите интереси на компаниите, предлагащи средно- и едрогабаритна техника. Очаква се нейното търсене да нарасне значително през следващите години заради реализирането на все повече инфраструктурни проекти, тъй като те са приоритет за България. В тази насока е и идеята за мини план „Маршал" за Западните Балкани, с чиято помощ да се изгради мрежа от магистрали в региона и да се активизира икономиката.

За първи път ще бъде изложен най-големият мотокар, произвеждан в България. Машината е рекордьор, защото може да се справи с товар от 33 тона. Използва се в пристанища, каменни кариери и леярни, обясняват изобретателите от „17 Н".

МЕЖДУНАРОДНИ СПЕЦИАЛИЗИРАНИ ИЗЛОЖБИ

АВТОСВЯТ ПЛОВДИВ – за автомобили
АКВАТЕХ – за технологии и управление на водите
АУТОТЕХ – за транспорт и автосервизно оборудване
ЕЛТЕХ – за електроника и електротехника
ЕНЕКО – за енергетика и екология
ИНФОТЕХ – за информационни технологии
МАШИНОСТРОЕНЕ със секция за агротехника
РОБОХАЙТЕХ – за роботи и роботизирани системи
СТРОЙТЕХ – за строителни материали, машини и технологии
ХИМИЯ – за химическата промишленост

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай