БСП и хора на скандалния Бенчо Бенчев - зад протестите в Бургас

В щаба на "революцията" имало и хора от ъндърграунда в морския град

БСП и хора на скандалния Бенчо Бенчев -  зад протестите в Бургас | StandartNews.com

Водачът протестиращите в Бургас се казва Мартин Пенчев – управител на едноличната фирма на общинския съветник от БСП-Карнобат Господин Велев Русев, твърди електронния новинарски сайт Флагман. Русев пък е племенник на доскорошния зам-председател на местния парламент в Бургас от квотата на БСП, скандално известния Бенчо Бенчев, срещу когото се води наказателно производство за укривателството на преследвания от Интерпол Димитър Желязков-Очите, добавят флагманите.
 Въпросната Фирма биле регистрирана в сграда, която е собственост на Бенчев. Самият той твърдял, че няма нищо общо с протестите, но  не отрекъл, че познава Мартин Пенчев. Племенникът на Бенчев- Господин Русев, пък бил съдружник на Антигона Янулис – жената на Митьо Очите.
   В щаба на водача Мартин Пенчев били  Галин Бекяров – бодигард на известна фигура от бургаския ъндърграунд и член на организирана престъпна група, разбита през 2016 г. – за трафик на хора, палежи и нападения срещу конкуренти на бизнесмени, които са поръчвали покушенията. Срещу друг "революционер" от щаба - Иван Христов,  пък се водело наказателно дело за участие в жесток побой в бургаския жк "Меден рудник", твърди Флагман. Останалите организатори били администратори в групата „Шофьори Бургас -  Тончо Георгиев, Станислав Тенев и Станислав Петров. Заедно с тях от първия ден на протестите била шефката на Националното сдружение на независимите търговци на горива Росинка Бъчварова.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай