19:45 ч.

19.06.17

1 мин.

0

0

0

94% от българите си взимат касова бележка

от редактор |

94% от българите си взимат касова бележка

 


94% от потребителите в България взимат касови бележки при всяко плащане. Това е най-висок дял сред десет страни от Централна и Източна Европа. Средният показател за региона е 86%, като в Чехия е най-нисък – 71%. Това показва проучване на Mastercard за отношението на обществото към сивата икономика, направено в Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Чехия, Унгария, Полша, Сърбия, Словакия, Словения и Румъния. То показва, че 80% от потребителите са склонни по-често да извършват плащанията си електронно, след като разберат, че промяната в тяхното собствено поведение при пазаруване може да помогне в борбата със сивата икономика. Близо 80% от анкетираните се отнасят негативно към сивата икономика и биха насърчили правителствата си да се борят с нея.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент