50 лв. глоба за кафе в ТЕЦ

50 лв. глоба за кафе в ТЕЦ | StandartNews.com

Глоба до 50 лева грози всеки, ако през роботно време в ТЕЦ "Бобов дол" не изпълнява конкретната си работа, а е на кафе или си е дал самоволно почивка в двора, коментират работещи в дружеството. Дори вече имало наказани, обяви БНР.

Охраната на входа и пред комплекса започнала да следи дали се работи, или не. Кой посещава барчето извън регламентираните две почивки - едната преди, другата следобеда. Самият обяд в стола също е регламентиран - от 11,30 до 13 часа по график, за да няма струпване. Нарушителите се записват и ще им бъдат удържани по 50 лв. от парите за допълнително стимулиране, не от заплатата.

Пред репортери изпълнителният директор на ТЕЦ-а инж.Емил Христов казва, че няма глобени. От инспекцията по труда в Кюстендил правят регулярни проверки, до тях също стигнали коментари, че има санкционирани за нарушаване на трудовата дисциплина, но писмена жалба не е постъпила. Инспекцията проверява дали в централата, в която работят над 900 души, е осигурено работно облекло. Това е проблем в известна степен, защото няма за всеки работник облекло с подходящ размер, признаха работници на централата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай