20:15 ч.

19.06.17

1 мин.

0

0

0

36% повече пътници на летище София

от редактор |

36% повече пътници на летище София

Общо 559 542 пътници са преминали през летище София през месец май, което е ръст от 36,4% спрямо същия период на миналата година, съобщиха от аерогарата.


Пътувалите по международни редовни линии са се увеличили с 35%, а ръстът по вътрешните линии е повече от 2 пъти спрямо миналата година, или 23 973 души.


Увеличение от 5% отбелязват и пътувалите с чартърните полети с 8 387 превозени пътници.


През месец май кацналите и излетели от летището самолети са 5 043, което е ръст от 13,4% спрямо същия месец на миналата година. Сравнявайки с показателите от май 2016 г. се наблюдава увеличение на полетите на самолети по вътрешните маршрути с 43% и със 17% по международни редовни линии.


Обработените товарни и пощенски пратки за периода са общо 1944 тона, или с 32,5% повече от миналата година.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент