16:19 ч.

25.07.10

1 мин.

444

0

0

27 фирми искат да строят завода за боклук в Монтана

27 фирми искат да строят завода за боклук в Монтана

Монтана


27 фирми закупиха документация за участия в търга на общината в Монтана за избор на изпълнител на проекта за завод за боклук, съобщи кметът Златко Живков. Приемането на офертите е удължено и ще продължи до 4 август. Самият търг е обявен за 5 август.


През 2010 г. в строежа на завода държавният бюджет е осигурил 1,5 млн. лева. Парите не са отпаднали и при актуализацията, допълни Живков. Общо за построяването на завода ще бъдат вложени 5 млн. лева.


Заводът ще бъде построен на сегашното регионално депо за отпадъци. Той ще преработва 70% от изхвърляния боклук, 30% от остатъка ще бъдат запръстявани.


Регионалното депо е изградено с финансиране от европейската програма ИСПА преди три години. На него изхвърлят сметта си 11 общини от област Монтана и една - Криводол, от Враца. МОСВ издаде разрешително дневно да бъдат приемани по 88 тона. След построяването на завода експлоатацията на депото ще продължи още 40 години, с 15 повече от предварително проектираните.


Първолета Цветкова


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент