19:45 ч.

12.12.17

2 мин.

0

0

0

12 наградени на "Работодател на годината"

от редактор |

12 наградени на "Работодател на годината"

Дванадесет работодатели бяха отличени на форума на 14-ото издание на "Работодател на годината - 2017" на Агенцията по заетостта.


Наградите бяха връчени от социалния министър Бисер Петков и от заместник-министрите на труда и социалната политика. Работодателите са класирани в две категории.


В категорията "Работодатели с най-съществен принос на националния трудов пазар" трима работодатели равностойно печелят тазгодишния приз. Това са три компании, които са осигурили заетост на безработни в голям териториален обхват.


Едната е "Язаки България" ЕООД - Ямбол, която само през 2017 година е наела на работа и е осигурила устойчива заетост на 650 души, насочени от 12 бюра по труда.


Приз в категорията получава и "Билла България" ЕООД - София. Работодателят е наел в устойчива заетост 345 безработни, като 110 от тях са продължително безработни. На всички се предлага добро възнаграждение, както и социални придобивки.


Третата отличена фирма е "Пилко" ЕООД - Разград. Наградена е за приноса за осигуряване на заетост на безработни на трудовия пазар в седемте общини на област Разград и една община от област Русе. За улесняване на мобилността на 720 работници, работодателят е организирал 18 транспортни лъча, които покриват по-голямата част от населените места в региона.


Във втората категория на форума на Агенцията по заетостта - "Работодатели със значим принос за осигуряването на заетост на безработни лица на регионалния трудов пазар" е отличен по един работодател на територията на деветте регионални дирекции на Агенцията в страната.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент