100 инвеститора изкупиха облигациите на ЕНЕРГО-ПРО

100 инвеститора изкупиха облигациите на ЕНЕРГО-ПРО | StandartNews.com

Над 100 инвеститора, сред които международни финансови институции, банки, пенсионни и инвестиционни фондове и асет мениджъри, взеха участие в облигационната емисия на ЕНЕРГО-ПРО, успешно реализирана съвместно от J.P.Morgan и Citi на 30 ноември 2017 г. ЕНЕРГО-ПРО се позиционира като компания от голяма стратегическа важност за регионалния енергиен пазар, разполагайки с разнообразни бизнеси, географски диверсифицирани в България, Грузия и Турция, с висок процент на стабилни приходи от регулирани дейности. ЕНЕРГО-ПРО дебютира на международните пазари на дългови книжа, възползвайки се от благоприятните пазарни условия. Така групата повиши своята финансова гъвкавост и премина към централизиран модел на финансиране.

Високият интерес към пласираната емисия, която беше презаписана 2.2 пъти и генерира поръчки за над 800 млн. евро, е показателен за успеха на операцията. 53% от инвеститорите в облигациите на ЕНЕРГО-ПРО са асет мениджъри, 17% - международни финансови институции, 16% - банки, 11% - пенсионни и инвестиционни фондове. Най-голям дял от инвеститорите - 36% са от Великобритания, 15% са от Австрия и Германия, други 15% са разпределени в Западна Европа, Централна и Източна Европа и Общността на независимите държави, а 15% са от други западноевропейски държави.

Отчитайки засиленото търсене и високото качество на инвеститорите в облигационната емисия, ENERGO-PRO реши да увеличи размера на облигацията в процеса на преговорите от 350 млн. на 370 млн. евро.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай