18:00 ч.

07.08.18

1 мин.

0

0

0

Земеделски експерти тръгват по оранжериите

от Стандарт |

Земеделски експерти тръгват по оранжериите

Експерти от министерството на земеделието ще посетят различен тип оранжерии, за да се запознаят с извършените от тях действителни разходи с фактури и счетоводни документи.
Това стана ясно на среща на земеделския министър Румен Порожанов с представители на браншовите организации от сектор „Плодове и зеленчуци", с които бяха обсъдени нотифицираните от България промени в схемите за обвързано производство след 2019 г.
Министър Порожанов представи аргументите на страната ни за групирането на зеленчуците в 4 групи, в зависимост от разходите или себестойността им. Във всяка група са зеленчуци с относително равни разходи.
Целта е по-справедливо разпределение на бюджета, така че обвързаната подкрепа да покрива еднакъв процент от разходите за производство. За полските зеленчуци се получава 11,52% подпомагане. На оранжерийните производители на зеленчуци беше обяснено, че това е причината за намаляване на бюджета за тях с 1,2 млн. лв., които се прехвърлят към полското производство. Въпреки това, според разчетите на МЗХГ, при оранжерийното производство пак делът на обвързаната подкрепа е по-висок, или 21,13%. Заради несъгласие на част от производителите с изчислените разходи за неотопляемите и отопляемите оранжерии, беше взето решение да бъдат извършени проверки на място.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент