18:35 ч.

08.08.18

1 мин.

0

0

0

Удвоиха се добивите от лавандула

от Стандарт |

Удвоиха се добивите от лавандула

Близо два пъти повече лавандулов цвят е обран това лято спрямо 2017 г., като тазгодишните количества надминават 32 700 т, сочат данни на земеделското министерство. Причината са не само в дъждовете, но и увеличените площи с лавандула, коментира sinor.bg. Ако през 2016 г. лавандуловите полета са били върху 68 хил. декара, то през миналата година достигат 81 445 дка, което е с близо 67% повече. Плододаващите площи с лавандула в страната надхвърлят 103 хил. декара. Ръст в реколтата се отчита и при маслодайната роза - прибрани са 15 889 т розов цвят, което е с 28% повече от 2017 г. Ръстът в средния добив е нараснал с 19% спрямо 2017 г., като средно от декар са прибрани 447 кг розов цвят.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент