14:40 ч.

17.02.17

2 мин.

0

1

0

Учим жени от Ливан, как се отгреждат рози

от редактор |

Учим жени от Ливан, как се отгреждат рози

България и Ливан ще подпишат споразумение за сътрудничество в областта на земеделието. Това стана ясно по време на среща между министъра на земеделието проф. Христо Бозуков с временно управляващия посолството на Ливан в България Сузан Музи.


Министър Бозуков отбеляза, че към момента взаимоотношенията между двете страни не са широко застъпени. Той изрази надежда, че след подписването на споразумението ще бъде разширен и съществуващият стокообмен.


„Страната ни произвежда много качествени продукти, които могат да присъстват на ливанския пазар", каза още министърът на земеделието.


От своя страна Сузан Музи заяви, че между България и Ливан има огромен потенциал за сътрудничество в областта на иновациите, горското стопанство и земеделието като цяло.


Тя подчерта, че страната ни изнася за Ливан жито, ечемик, царевица и млечни продукти. Временно управляващият посолството на Ливан в България се ангажира с изготвянето на споразумението, което двете страни ще подпишат.


Сузан Музи информира министъра за проект на неправителствена организация за жените в земеделието. Той цели да запознае жени от Ливан с производството на розово масло и етерично-маслени култури.


Проф. Бозуков заяви, че те могат да посетят Института по розата и етеричномаслените култури в Казанлък, където да бъдат запознати на теория и практика за отглеждането на тези продукти в страната ни.


България е един от най-големите износители на лавандулово масло. Визитата на жените от Ливан у нас ще продължи пет дни и е изцяло финансирана от Европейския съюз.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Показвайте им · 02:04 · 19.02.2017
Показвайте им, показвайте им, те после ще ви изместят от пазара. Иран, най-големия производител на рози и розово масло им е съсед и не им показва, но вие им показвайте, баламурници.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент