Струмяни ще има общинско тържище за земеделска и животинска продукция

Струмяни ще има общинско тържище за земеделска и животинска продукция | StandartNews.com

Общината ще построи фабрика за преработка на зеленчуци

Община Струмяни ще инвестира сериозни средства в построяването на голямо общинско тържище. Целта е да се помогне на земеделците и животновъдите да реализират своята продукция. Предимство за местните хора е, че през общинския център минава главен път Е-79.

„Трябва да се възползваме от този факт. Идеята ни е да направим пазара до кметството в близкото село Микрево. Там стопаните ще могат да предлагат земеделска реколта, домашни животни и животинска продукция – мляко, яйца, сирене, кашкавал, извара. Ще съгласуваме всичко с Областната дирекция по безопасност на храните, за да има контрол и да гарантираме качеството на стоките", заяви кметът на общината Емил Илиев.

Той е категоричен, че приоритет за общинското ръководство трябва да е развитието на земеделието и животновъдството. Затова ще се изгради тържище, с което да се улеснят производителите с предлагането и реализирането на своята продукция. Предвиждат се още дейности за облекчаването на дейността на земеделци и животновъди. Предстои обновяване и разширяване на напоителните полета и съоръжения, изграждане, отводняване и стабилизиране на селскостопанските пътища.

„Обмисляме да подпомогнем земеделците и с построяването на малка фабрика за преработка на земеделска продукция. Всичко това се прави, за да може хората да осигуряват по-добре препитанието си със земеделие и животновъдство", твърди управникът на община Струмяни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай