Земеделското министерство: Реколтата от пшеница ще осигури хлебния баланс на страната


15:45 ч.

07.09.18

1 мин.

0

0

0

Русия спира вноса на свинско месо от България

от редактори |

Русия спира вноса на свинско месо от България

Русия спира вноса на свинско месо от България. Причината са първите случаи на африканска чума по прасетата в Провадийско. В румънския град Гюргево, в непосредствена близост до Русе, е открито ново огнище на болестта.


Около 30% от всички свине в страната се отглеждат в Русенско. Свинекомплексите като този в Голямо Враново са взели всички необходими мерки за сигурност. В Русе се събра кризисен щаб, който набеляза мерки, така че да не бъде допуснато болестта да се разпространи в региона.


Дезинфекцията на автомобилите, преминаващи през Дунав мост, отдавна е факт. Граничните власти конфискуват от пътниците и продукти от свинско месо. Рискът от пренасяне на заразата остава в дребните стопанства по селата. Затова властите призоваха хората да заколят прасетата си.


Свинекомплексът в Голямо Враново е недостъпен. Мерките за биосигурност са драконовски. Ако заразата от африканска чума достигне промишлените свинеферми, последствията ще са катастрофални.


Ако се установи огнище на заболяването и в Русенско, неминуемо ще се вдигне и цената на свинското за потребителите.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент