17:50 ч.

14.08.18

1 мин.

0

0

0

Розопроизводители получиха близо 2 млн. лв. по схемата de minimis

от редактори |

Розопроизводители получиха близо 2 млн. лв. по схемата de minimis

Държавен фонд "Земеделие" изплати на розопроизводители близо 2 млн. лева по схемата за минималната държавна помощ de minimis, съгласно Регламент номер 1408/2013. Субсидиите са преведени на 852 земеделски стопани, съобщиха от фонда. Подпомагането се предоставя на площ, за покриването на част от разходите по отглеждане на културата маслодайна роза.


Ставката в размер на 515 лв. на хектар е определена от Министерство на земеделието след подаване на заявления за участие по схемата. Общият размер на помощите de minimis, които един земеделски стопанин или предприятие може да получи, е до левовата равностойност на 15 хил. евро за период от три последователни данъчни години.


Розопроизводството има съществено значение както за националната икономика, така и за престижа на България в международната търговия с натурални етерични масла, посочват още от фонда.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент