Приемат документи за застъпени площи на земеделци до 1 декември

Приемат документи за застъпени площи на земеделци до 1 декември | StandartNews.com

София. До 1 декември земеделските производители с установени застъпвания за кампания 2014 трябва да представят в съответната ОД на ДФ „Земеделие" документи за правно основание за ползване на земята. Това съобщиха от пресцентъра на фонда. Необходимите документи документи са нотариален акт, договор за наем или аренда, решение на общинските служби по земеделие, споразумения по чл. 37, ал. 4 от Закона за собствеността и ползването на земеделски земи и други, съобщиха от пресцентъра на ДФ „Земеделие".

От фонда са изпратили уведомителни писма за установените застъпвания. В случай, че писмото не е получено от адресата и в съответната ОД на ДФЗ няма данни за връчване, кандидатите, след извършена проверка в системата за индивидуална справка, биха могли да предоставят документи, доказващи правото на ползване на земите. Земеделските производители биха могли да направят проверка за наличието на двойно заявени площи и размера им на официалната интернет страница на ДФ „Земеделие" – www.dfz.bg в секция „Системата за индивидуална справка по Директни плащания".

Съгласно чл. 17, ал 3 от Наредба 5 за условията и реда за подаване на заявления по схемите и мерки за директни плащания, кандидатите за подпомагане са длъжни да се явят за разрешаване на застъпванията в срок до 20 работни дни, съобщават още от ДФ "Земеделие".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай