Предупредиха земеделци и пчелари за пръскане срещу вредител

Предупредиха земеделци и пчелари за пръскане срещу вредител | StandartNews.com

Гоце Делчев. Земеделците и собствениците на пчелни семейства трябва да вземат мерки за безопасност имуществото си заради третиране с препарати на територията на Държавните горски стопанства в Гоце Делчев, Гърмен и Първомай, и на Държавно ловно стопанство „Дикчан" – Сатовча.

Вече са издадени разрешителни за прилагане на продукти за растителна защита чрез въздушно пръскане от хеликоптери. Затова от Областната дирекция по безопасност на храните уведомяват земеделските стопани и собствениците на пчелни семейства в посочените населени места, че ще се извърши авиационно третиране срещу вредителя борова процесионка. Ще се ползват за тази цел разрешените препарати „Трейсър 480СК" и „Акарзин".

Третирането ще се осъществи в периода 18-20 септември. Експертите припомнят, земеделските стопани и собствениците на пчелини в тези райони трябва да обезопасят стопанствата и пчелните семейства. За повече информация те могат да се обърнат към директорите на въпросните горски и ловно стопанства или към отдел „Растителна защита" в ОДБХ - Благоевград.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай