Под въпрос са цените за изкупуване на тютюневата продукция в Кърджалийско

Под въпрос са цените за изкупуване на тютюневата продукция в Кърджалийско | StandartNews.com

В Кърджалийско все още няма яснота кога и на какви цени ще се изкупува тютюневата продукция от тази година, коментират стопани.

В района на кирковското село Фотиново вече са минали експерти от няколко търговски фирми - „ Кърджали табак", „Сокотаб", „Булгартабак Плевен" и гръцката фирма „Михайлидис", но не са раздали чулове и кашони. „Само обясниха, че не трябва да се прибързва с пасталирането, защото не е ясно кога ще започне изкупната кампания", заяви кметът на Фотиново Назиф Акиф. По думите му тазгодишната реколта е с много добро качество и хората настояват минималната цена за килограм да не бъде под 6,50 лв. През това лято в района на Фотиново са произведени близо 100 тона ориенталски тютюн.

На места в региона като в Крумовградско все още има хора, които берат тютюн и палят печки, за да го сушат. Кметът на село Аврен Димитър Антонов коментира, че от „Алайънс Уан Тъбако България" вече са докарали кашоните за домашната манипулация, но не са ги раздали, затова няма готови максули за продажба.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай