16:05 ч.

31.07.18

1 мин.

0

0

0

Откриват фестивал на мановия мед

от Стандарт |

Откриват фестивал на мановия мед

Традиционният фестивал на мановия мед ще бъде открит на 1 август в Царево.  До 10 август пчеларите от Странджа ще проведат XV-тото издание на странджанския манов мед и странджанския цветен прашец, съобщиха от община Царево. Празникът, който се организира за 15-та година, се приема с голям интерес от летовниците и хората от региона.


Производители на пчелен мед и екологични продукти ще предложат на жителите и гостите на морския град продукти с лечебна цел и високи вкусови качества.


Фестивалът ще бъде тържествено открит на 1 август на павираната уличка пред училището "Н.Й.Вапцаров" в Царево.


Тази година производитгелите от региона очакват Европейскато комисия да включи странджанския манов мед в регистрите на защитените наименования. Този продукт е уникален, получава се от широколистни дъбови гори в района на Странджа планина. Има тъмен до черен цвят и специфичен аромат.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент