Над 700 фирми се представят на мегафорум за агробизнес в Пловдив

Над 700 фирми се представят на мегафорум за агробизнес в Пловдив | StandartNews.com

Мегафорум за агробизнес, храни, вино и туризъм започна днес в Международен панаир в Пловдив.
Форумът включва 26-та Международна селскостопанска изложба "АГРА", Специализираната изложба за биологично растениевъдство и животновъдство "БиоАгра", Международното изложение за пчеларство "АПИ България", 25-та Международна изложба за лозарство и винарство "Винария", Международната изложба за храни, напитки, опаковки машини и технологии "Фудтех" и "Хорекаизложба за Пловдив" - за оборудване за хотели, ресторанти и търговски обекти.
В третото издание на мегафорума се представят над 700 фирми от 33 държави, над една четвърт от тях /25 процента/ са нови изложители, каза по време на откриването Иван Соколов, председател на съвета на директорите на Международен панаир Пловдив.
"АГРА 2017" събира повече от 440 участници от страната и чужбина, в нея се представят компании от 24 държави от Европа, Азия, Америка и Австралия. Това показва нарастващия авторитет на изложението и утвърждава Пловдив като важен аграрен център в региона, каза служебният земеделски министър Христо Бозуков.
25-та специализирана изложба "Винария" отбеляза ръст на изложители, те са над 150 от 18 държави. Повече от 55 български и чуждестранни изби показват своите колекции вина и спиртни напитки. Тази година от 29 май до 2 юни България ще бъде домакин на 40-я Световен конгрес по лозарство и винарство, каза Красимир Коев - изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по лозата и виното.
Мегафорумът за агробизнес, храни, вино и туризъм продължава до 26 февруари в Международен панаир Пловдив.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай