Изпращаме мостри на ракия за известен световен конкурс

Изпращаме мостри на ракия за известен световен конкурс | StandartNews.com

Био спиртни напитки ще се състезават за първи път на 17-то издание на Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles в Чили

Българските производители на алкохол изпращат мостри за участие в един от най-авторитетните международни конкурси за спиртни напитки в света - Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles. 17-то издание на Конкурса ще се проведе от 22 до 24 август в Чили, град Ла Серена. Крайният срок за регистрация и изпращане на мостри е 23 юни 2017 г.


„Участието в престижния конкурс е изключителна възможност да привлечем вниманието на световните потребители към българските спиртни напитки и да спечелим тяхното доверие," коментира Меглена Михова от „Пробежекс", официалният партньор на Конкурса в България. „Родните производители получават реален шанс да увеличат продажбите си и да си улеснят стъпването на нови пазари", допълва тя.
Мострите ще бъдат оценявани от 74 опитни експерти от 23 националности и ще бъдат представени пред изявени имена от сектора - търговци, журналисти, технолози, специалисти от браншови организации. Част от програмата на Конкурса тази година ще бъде миксиране на коктейли с български ракии, спечелили медали от миналогодишното издание на Конкурса.

Наградените марки алкохол ще получат международна известност и ще бъдат представени на водещи търговски изложения и медийни събития по света.
Високоалкохолните напитки се състезават в категориите: уиски, коняк, бренди, ракия, ром, водка, джин, писко, грапа, байжиу и текила и др.

За да отличи компаниите, които избират алтернативни начини за производство, за първи път тази година Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles открива нова категория – био спиртни напитки.
Българските компании спечелиха седем медала - четири златни и три сребърни на миналогодишното издание на Конкурса, което се проведе в Мексико, град Текила. Освен за родната ракия, България взе медали и за нетрадиционните за страната ни напитки – водка, джин и текила.

„Медалите за България от Spirits Selection се увеличават с всяка изминала година, коментирa Меглена Михова. „През 2015 г. страната ни извоюва четири отличия, а през 2016 - седем. Най-важното обаче е, че и през двете изминали години имаме успеваемост над средната – около 40%, което показва, че поддържаме високо качество в производството на алкохол."

Регистрацията за участие в Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles 2017 се прави на интернет адрес: http://www.spiritsselection.com/en/registration/#_registration
Мострите се изпращат в България, на адрес: M&M Militzer & Muench BG Co Ltd., София 1336, ул, Андрей Германов 11, тел: +35929845177, email: [email protected].
Крайният срок за регистрация и изпращане на мостри е 23 юни 2017 г.
Таксата за участие за една мостра е 186 евро, като при повече от 3 мостри от един производител, се ползва отстъпка.

1200 мостри от 48 страни се бориха за отличие в миналогодишното издание на Spirits Selection. Конкурсът се организира за първи път през 1999 г., като част от най-престижния независим винен конкурс в света - Concours Mondial de Bruxelles. Поради големия интерес, от 2003 година събитието за спиртните напитки се провежда самостоятелно. Последните четири издания се състояха в Мексико (2016), Китай (2015), Бразилия (2014), Тайван (2013).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай