Фонд „Земеделие" с двама нови зам.-директори

Фонд „Земеделие" с двама нови зам.-директори | StandartNews.com

Петя Славчева и Георги Динев са новите заместник изпълнителни директори на ДФ „Земеделие". Решението беше взето по време на редовно заседание на Управителния съвет на Фонда. От поста зам. изпълнителен директор беше освободена Гея Георгиева – с ресори „Директни плащания на площ" и „Информационни технологии". Нейните служебни ангажименти поема Петя Славчева. Георги Динев ще управлява „Технически инспекторат" и програма САПАРД.

Петя Славчева е дългогодишен кадър на ДФ „Земеделие". От 2008 г. до момента заема различни позиции в Областната дирекция във Велико Търново. От 2010 г. е началник отдел „Прилагане на схеми и мерки за подпомагане". Славчева е магистър по „Стопанско управление" от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий"

Георги Динев също е кадър на ДФ „Земеделие". В периода 2010-2012 г. е работи в отдел „Противодействие на измамите" в ДФЗ. След това ръководи дирекция „Административно, правно обслужване и финансово-стопански дейности" в Изпълнителната агенция по лозата и виното. Бил е и главен секретар на ИАЛВ. Динев е магистър по икономика от ЮЗУ „Неофит Рилски" – Благоевград.

Останалите двама зам.- изпълнителни директори запазват своите позиции. Атидже Алиева-Вели продължава да отговаря за мерките от Програмата за развитие на селските райони. Иванка Багдатова-Мизова, освен ресорите които ръководеше до момента - „Селскостопански пазарни механизми", „Краткосрочни схеми за подпомагане", „Инвестиционни схеми за подпомагане" ще управлява и Оперативна програма „Морско дело и рибарство".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай