9 456 стопани с двойно застъпване на площи за подпомагане

9 456 стопани с двойно застъпване на площи за подпомагане | StandartNews.com

Двойно застъпване на заявените за подпомагане площи в Кампания 2018 г. е установено при 54 570 декара, което за четвърта поредна показва леко намаление на допуснатите грешки. Това съобщиха от фонд „Земеделие" след окончателното приключване на кръстосаните проверки за тази година.  Изброените застъпвания са в заявленията на 9 456 кандидати.

За сравнение, миналата година грешките са били при 10 456 фермери, като двойно декларираната площ е надхвърляла 60 000 дка.

Фондът започва да изпраща уведомителните писма за установените застъпвания. Според наредбата до 20 работни дни от получаването на уведомително писмо, но не по-късно от 1 декември 2018 г., кандидатите трябва да се явят в съответната областна дирекция на фонд „Земеделие". Там следва да представят документи, доказващи правото за ползване на застъпените площи.

Земеделските стопани имат възможност да направят справка за застъпванията за Кампания 2018 и какъв е размерът на двойно декларираните площи в секция „Система за индивидуална справка по Директни плащания". Платформата се намира на сайта на ДФ „Земеделие".

Кандидатите, които са направили електронна справка в сайта на ДФ „Земеделие" и са установили, че в декларираните от тях площи има застъпвания, могат да подготвят документите, доказващи правото за ползване на земите, и да ги представят в областните дирекции на ДФЗ, и преди връчването на уведомително писмо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай