19:00 ч.

08.08.18

1 мин.

0

0

0

20% по-ниски добиви на хлебното зърно

от Матей Бонев |

20% по-ниски добиви на хлебното зърно

С 20 процента по-ниски добиви и по-лошо качество на пшеницата отчитат след края на жътвената кампания родните зърнопроизводители. Основните причини са поройните дъждове по време на жътвата и падналите градушки,посочи в ефира на Радио Стара Загора Радослав Христов, член на контролния съвет на Националната асоциация на зърнопроизводителите. Тази тенденция била обща за всички европейски държави, а пазарите реагирали с по-високи борсови цени. В момента хлебното зърно се търгувало за 350-360 лв. за тон, а по-нискокачественото едва преминавало 300 лв зо тон. По това време на лятото миналата година цените на хлебното зърно са били с 12 на сто по-ниски. Според Христов поскъпването едва ли щяло да продължи, защото не ставало въпрос за драматично ниски добиви от пшеницата.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент