128 фирми ще участват в изложението „Селското стопанство и всичко за него“

128 фирми ще участват в изложението „Селското стопанство и всичко за него“ | StandartNews.com

Добрич. 128 фирми от страната и чужбина са заявили участие в XXII-ото международно изложение „Селското стопанство и всичко за него", което ще се проведе в Добрич от 5 до 9 август, съобщиха организаторите от „Добрички панаир".

Фирмите предлагат едрогабаритна и малогабаритна техника, машини и съоръжения за животновъдството, селскостопански инвентар, сушилни инсталации, техника за почистване, сортиране, обеззаразяване на семена, семена и посадъчен материал, препарати за растителна защита, масла и смазочни материали, леки автомобили, специализирана литература. Директно участие са потвърдили фирми от Румъния, Турция и Гърция.

Отчита се засилен интерес към изложението и ръст на заявките от фирми, които за пръв път ще участват в него. В съпътстващата програма е включен дебат на тема „Предимство ли е за българските МСП да са на общия пазар", с участие на експерти, отстояващи положителните и отрицателни страни по темата, заедно с представители на бизнеса от региона. Той е организиран от „Enterprise Europe Network – Добрич" към Търговско-промишлена палата. По време на изложението, съвместно с ТПП и ЕЕN, ще бъдат организирани бизнес срещи по интереси. Ще участват фирми от България и Румъния – от областите Констанца и Галац. Организирани са демонстрации на нова почвообработваща техника, пръскачки и др. селскостопански машини, предлагани на българския пазар от авторитетни производители на земеделска техника. На 6 август 2014 г. от 13:00 ч. ще се проведе кръгла маса с участието на Министерството на земеделието и храните и държавен фонд „Земеделие". Ще бъдат обсъдени мониторингът в сектор „Земеделие" и програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г.

На официална вечеря ще бъдат връчени наградите на „Добрички панаир" АД.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай