Здрава уборка в Банско за летния сезон

Здрава уборка в Банско за летния сезон | StandartNews.com

Община, фирми и банскалии ще обединят усилия, за да изчистят курорта за старта на летния сезон. Цял месец ще върви уборката на града, за да бъдат посрещнати на чисто туристите след успешния зимен сезон. Защото амбицията на кметската управа и на местното население е курортът да се превърне през лятото в културен център на региона и да привлече гости от страната и чужбина. За целта е подготвена атрактивна и разнообразна програма. През месец май ще се проведе поредното издание на Международния фестивал за автентичен фолклор „Между три планини".

В двата фестивални дни централният площад в Банско ще бъде сцена на самодейността – стотици певци и танцьори от цялата страна ще се надпяват и надиграват в красивия курорт. В проявата ще участват фолклорни състави, танцови ансамбли и индивидуални изпълнители от всички краища на България и Балканите. Ще се представят и много народни обреди и обичаи. Участниците ще покажат оригиналност и артистичност. Ще изявят таланта си на певци, музиканти и танцьори, зрителите ще видят характерните за регионите си народни носии. И това лято няма да мине без станалия традиционен Театрален фестивал, който се организира от общината. Ще има и оперен фест, както и два нови фестивала. Банскалии очакват много гости и за емблематичната музикална проява в курорта - джаз феста.

"Той ще се проведе по традиция в началото на август и ще продължи цяла седмица. Почитателите на музиката ще се насладят на някои от най-големите звезди и изпълнители от целия свят", твърдят от кметството. Курортът ще е домакин и на атрактивни спортни прояви, с които също ще привлече туристи от страната и чужбина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай