Водят разговори за редовни чартъри БГ - Мароко

Водят разговори за редовни чартъри БГ - Мароко | StandartNews.com

София. Бордът по туризъм на Мароко и български туроператори са в процес на разговори за създаването на редовни чартъри между София и Рабат с цел улесняване на пътуванията между двете страни. Това съобщи Халид Мими, директор на Националния туристически офис на Мароко за Източна Европа, предаде Дневник.

За сравнение чартърните полети от Варшава до Мароко са през ден и са станали на практика редовна линия между двете страни. В Рабат се водят разговори и с националния им превозвач за установяването на редовна линия с няколко страни от Югоизточна Европа, но не е ясно кога ще има развитие по въпроса.

"Когато няма директна линия се създава впечатлението, че тази страна е много далече от Европа, а това не е така", коментира експертът, като добавя, че в родината му има изградена висококачествена туристическа инфраструктура, но без политическа подкрепа и стабилност нищо не може да се направи.

Мими заяви още, че Югоизточна Европа се превръща в много важен пазар за Мароко. В Полша вече е открит национален офис на страната, който в момента обслужва региона, така във Варшава има голям ръст на туристите от тази страна както и от Чехия и Унгария. Има вероятност такъв офис да отвори врати и в България, обясни Мими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай