Вирус повали 30 деца от лагер в Св. Влас

Вирус повали 30 деца от лагер в Св. Влас | StandartNews.com

В детския спортен лагер в Свети Влас е започнала истинска епидемия. Заради вирус, попаднал във водата, са се натровили над 30 деца, повечето от които са от Русия. Едно дете е в тежко състояние и в момента лежи на системи. В лагера в момента се помещават над 400 деца от различни страни, съобщава lifenews.ru, цитирани от Блиц.

Анастасия Дегтярьова, която съпровожда руските деца в лагера разказва, че ръководство на оздравителния център не предприема никакви мерки за решаване на проблема. По думите й сред пострадалите има и възрастни.

„Лекарката е казала, че е сигурна, че вирусът е във водата, и настоява да се забрани къпането, но ръководството на лагера отказва да закрие плажа. В момента там е настоящ развъдник на инфекции. Те само кимат с глава и съчувстват, но нищо не правят. Аз самата вчера цял ден лежах", разказва Дегтярьова.

Тя споделя още, че ръководство на лагера до момента не е направило експертиза на морската вода, а в същото време вирусът набира мащабите на истинска епидемия.

„В нашия отряд са 30 човека, а в един момента 15 от тях се разболяха едновременно. Един 15-годишен младеж е на системи и трябва да го хоспитализират. Това е страшно, защото детето е цялото зелено. Аз водя група от 25 спортисти и се притеснявам за тях, защото не знам как ще ги намеря утре", споделя още Дегтарьова.

След като се развил вирусът, тя й колежките престанали да използват наличната минерална вода и отказали да се хранят в стола. В момента храната за лагерниците се купува от близкия супермаркет.

„В столовата като цяло храната бе отвратителна, а и този вирус. Ръководството нищо не прави и смятам да се обадя в посолството, за да се разберат", завършва учителката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай