Туристи в Банско заради кино под звездите

Туристи в Банско заради кино под звездите | StandartNews.com

Екстремно кино под открито небе ще събере много туристи в курорта Банско и това лято. Традиционната шеста "Лятна киномания под звездите - най-доброто от Банско филм фест" ще се проведе в подножието на Пирин планина от 22 до 25 юли. Туристи не само от Пиринския край, но и от София вече са направили резервации в курорта за ваканцията си в тези дни. Събитието гарантира на зрителите четири незабравими вечери с най-добрите филми за екстремно и планинарско кино. Прожекциите започват в 21:00 часа на централния площад 'Никола Вапцаров" в Банско.

Зрителите ще могат да съчетаят лятното кино с планински дневни преходи, което ще превърне почивката им в истинско преживяване. Струва си всеки да се докосне до най-доброто от световното екстремно и планинарско кино. Катерене в Патагония, преход на една от най-дългите пустини в Оман, животът на едно дете в Хималаите, спасителна операция в Антарктида и какво е да прелетиш над цяла Африка са малка част от кадрите, които ще види публиката. Ще има още много уникални кадри в програмата на "Лятна киномания под звездите 2015". При лошо време прожекциите ще се проведат в Читалище "Никола Вапцаров".

Входът за всички прожекции е свободен, обявиха организаторите от Сдружение „Международен фестива на планинарския филм", общината и читалището. Сдружението е пионер в прожектирането на филми под открито небе у нас. Още първата вечер банскалии и техните гости ще видят завладяващите филмови ленти „Катерачно пътешествие в Аржентина" /Франция/, „Капитанът на Шакълтън" /Нова Зеландия/ и „Арктически лед" /Австрия/, които ще спрат дъха им с показването на едни от най-дивите, най-недостъпните и най-негостоприемните, но затова пък най-екзотични места в света.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай