Румъния изгражда нов курорт на Черно море
Търговците в Слънчев бряг се оплакват от слаб сезон и бедни туристи


18:30 ч.

29.08.18

1 мин.

0

0

0

Търсят концесионери на плажовете "Албена" и "Ривиера"

от Стандарт |

Търсят концесионери на плажовете "Албена" и "Ривиера"

Държавата търси концесионери на още два плажа по Черноморието – „Албена" в община Балчик и „Ривиера" в община Варна. Това става ясно от днешните решения на Министерски съвет.


Както при всички други концесионни процедури за морски плажове, ще се вземат предвид цените на услугите на предлаганите чадъри и шезлонги.


Размерът на минималното годишно концесионно заплащане за плаж „Албена" е 1.6 млн. лв., а за „Ривиера" – на 319 256 лв.


Целта е плажовете да се обезопасят и да се предоставят услуги от обществен интерес за срока на концесията. Процедурата се провежда по реда на Закона устройството на Черноморското крайбрежие.


Новите стопани на двата плажа трябва да осигурят водното спасяване, обезпечаване на прилежащата акватория, здравното и медицинското обслужване и санитарно-хигиенното поддържане на морския плаж, и услуги от обществен интерес.


От началото на летния сезон правителството откри процедури за предоставяне на концесия на общо осем морски плажа. Това са - „Балчик-централен" в Балчик, „Бургас- централен" в Бургас, „Созопол-Хармани" в Созопол и „Поморие-изток" в Поморие, „Златни пясъци" във Варна, „Китен – Атлиман" в Приморско, „Созопол – централен" в Созопол и „Приморско-север" в Приморско.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент