СПА елитът отново се събира в България

СПА елитът отново се събира в България | StandartNews.com

Курортът Св. св. Константин и Елена ще бъде домакин на третия конгрес на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм (БСБСПА) с международно участие. Комплексът ще посрещне световния елит на 27-28 септември. На едно място перспективите пред сектора ще дискутират общини, инвеститори, туроператори, експерти, медии и неправителствени организации. Новите тенденции и световния опит в индустрията ще представят новоизбраният президент на Европейската СПА асоциация (ЕСПА) - Тиери Дюбоа, както и членове на Борда на ЕСПА от Италия, Словакия, Румъния, Франция, Германия, Литва, Естония, Португалия. За участие са поканени кметове на водещи спа дестинации от Германия, Чехия, Португалия и Словакия.

Форумът ще бъде открит от министъра на туризма на България Николина Ангелкова и кмета на Варна Иван Портних.
В панелите ще се дискутират актуални теми за развитието на СПА дестинациите в света, тенденциите в налагането на специализирания вид туризъм, както и възможностите у нас да се лекуват и рехабилитират европейски граждани. Във фокуса ще бъде и родното законодателство, потенциала на българските общини и възможностите за реклама на страната ни като целогодишна дестинация.

СПА индустрията е водеща за България. Страната ни е втора в света по ресурс на минерални извори. Всяка секунда от земята на България бликат 5000 литра минерална вода. 70% от изворите са слабо минерализирани, което ги прави годни за всекидневна употреба. Преобладаващата част са топли и горещи, с естествена температура между 37рC и 100рC.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай