Смени в състава на управлението на "Албена" АД

Смени в състава на управлението на "Албена" АД | StandartNews.com

На провелото се Извънредно Общо събрание акционерите на "Албена" АД с мнозинство гласуваха промяна в Съвета на директорите на най-голямата туристическа компания по родното Черноморие. От Съвета на директорите като членове бяха освободени Ивелина Грозева и Иванка Данчева и бе приет като нов член до изтичането на настоящия мандат на Съвета дружеството "Ди Ви Консултинг".

Извънредното Общо събрание, председателствано от Радосвет Радев - председател на Съвета на директорите, имаше две точки в дневния ред - представяне и приемане от акционерите на годишния финансов отчет за компанията за 2015 г. и промяната в състава на ръководството. Над 80 % от притежателите на акции присъстваха и то се проведе редовно. По първа точка от дневния ред Тодор Радев със 101 акции, заяви, че гласува против приемането на финансовия отчет за мг., защото макар и на печалба от 9 млн. лв., смята, че политиката на развитие на компанията е неправилна. Той посочи, че е недопустимо дружеството да има дъщерни фирми, които са губещи и призова, ако това ръководство не е в състояние да ги направи печеливши, то да ги продаде. Като губещо предприятие Радев посочи аграрното дружество "Еко Агро" и препоръча да се отдаде земята под аренда. При гласуването обаче акционери с над 3.3 млн. акции одобриха и приеха отчета за 2015 г. Радев гласува и против освобождаването на Ивелина Грозева като член на СД, като мотивира мнението си със становище, че тя най-добре би могла да защитава интересите на акционерите. Но мнозинството одобри предложението на Съвета на директорите.

Самата Ивелина Грозева заяви, че с изпълнителния директор Красимир Станев имат различия по отношение на водената политика за развитие на "Албена" АД, но добави, че одобрява влизането в ръководния борд на компанията на "Ди Ви Консултинг", която е част от ПОК "Доверие". След изчерпване на дневния ред събранието бе закрито, а Красимир Станев коментира пред медиите, че за него това е бил опит някой друг да поеме контрола над "Албена" АД.

"Г-жа Грозева няма с мен различия. Тя има различна стратегия и виждане за начина на управление на фирмата. От миналата година тя не участва в работата на Съвета на директорите. Личното ми мнение е, че бе направен опит да се понижи цената на акциите на "Албена" АД" и някой друг да поеме контрола над компанията. Що се отнася до това, че има губещи от дъщерните фирми - имаме 12 дъщерни фирми, в които сме инвестирали 100 млн. лв. Ако продадем само ваканционно селище "Приморско" ще вземем 150 млн. лв. Ние не искаме да разпродаваме, а да развиваме компанията" - каза Станев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай