Скиори по пистите в Пампорово за Никулден (ОБЗОР)

Скиори по пистите в Пампорово за Никулден (ОБЗОР) | StandartNews.com

Смолян. Откриването новия зимен сезон в родопския курорт Пампорово се планира навръх Никулден, съобщи изпълнителният директор на "Пампорово"АД Мариян Беляков. Дотогава ще работят максимален брой снежни оръдия, за да се отворят основните писти от ски зоната. За деня на откриването от дружеството подготвят шоу на ски учителите, томболи с награди, музика и забава за първите скиори, както и безплатен лифт.

Цената на лифт картата няма да расте и остава 53 лв. за ден за възрастни, с изключение на промоционалните периоди. От тази година обаче всяка лифт карта ще върви пакет с миникарта на курорта - с всички писти, влекове и пълна информация за разположението на обекти, услуги и посоки на цялата територия на Пампорово.

До коледните празници съоръженията ще бъдат на промоционални цени на лифт картата - от 7 до 19 декември цената ще бъде 39 лв. Децата пък до 12 г. ще могат да се възползват от програмата "Кидс ски фри". "Никога курортът не е бил толкова пълен по Коледа", коментира Беляков и допълни, че дори вече отказват резервации в хотелите, като са обявили и спиране на продажбите за всички пазари. По празниците Пампорово е резервиран основно от българи и гърци, а хотелиерите са изнанадани от ръста на ранните записвания, както за българи, така и за съседни пазари, обобщиха от ръководството на дружеството.

Цените на нощувките до 20 декември са повече от изгодни - 100 лв. за двойна стая в петзвездния "Орловец" и 30 лв. на човек в тризвездния "Перелик", като остават и най-хитовите пакети "Ол инклузив" със снежен обяд на ски пистите.

Аткрактивна новост този сезон са горски библиотеки, които вече са заредени с нови 200 книги от различни жанрове и езици. Уникалната услуга дава възможност на гостите да вземат книга, да я прочетат и да я върнат обртно в дървените къщички, с имена на родопски цветя, съхраняващи томчетата. Идеята вече е реализирана в 4-те горски библиотеки, разположени на възлови места в курорта, планира се следващия сезон да станат 10.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай