Синьо и незабравимо лято в "Санта Марина"

Синьо и незабравимо лято в "Санта Марина" | StandartNews.com

Ваканционното селище край Созопол обещава уникалност, зеленина и хармония

Ако трябва само с няколко думи да бъде описано ваканционно селище "Санта Марина", Созопол, те са: уникалност, мащабност, зеленина, хармония. Те изразяват усещането, което завладява всеки гост, прекрачил прага на комплекса.
Уникалността на проекта се свързва с неговото впечатляващо местоположение. "Санта Марина" е четиризвездно ваканционно селище, разположено в района на Бургаския залив, на 32 километра южно от Бургас. Комплексът е изграден на първа линия на морето, над приказния Царски залив, в непосредствена близост до един от най-интересните исторически градове в България - Созопол.

Забележителни са и мащабите на комплекса. Ваканционно селище "Санта Марина" е изградено на площ от над 130 000 кв. м, от които около 70% са посветени на градините, парковите алеи и местата за развлечения. Комплексът разполага с 82 три- и четириетажни вили, разположени амфитеатрално по протежение на залива, от които се откриват незабравими гледки към морето и стария Созопол.

Ваканционното селище притежава отличителен архитектурен стил, характерен за периода на българското Възраждане. Вилите на "Санта Марина" са изградени със специални материали, които са подбрани в съответствие с черноморския климат и идеално съчетават предимствата на съвременните технологии и традиционните естествени материали. Особено внимание е отделено на най-важните за традиционния архитектурен стил на Созопол - камък, бяла мазилка и дървено покритие на фасадите. Очарователен завършек на вилите на "Санта Марина" придават типичните за българските къщи червени скатни покриви.

Основен акцент в концепцията на комплекса е широкият спектър на предоставяните услуги и комфорт, съчетани с красотата на природата. Комплексът разполага с 1400 апартамента и възможност за обитаване от около 3000 човека. Апартаментите са с разнообразни интериорни решения. Собствениците и гостите могат да се насладят на модерно и комфортно обзаведени апартаменти с различни размери - студиа, мансарди, двустайни и тристайни.

"Санта Марина" очарова своите посетители и с уникалните съоръжения, отличните условия и изключителното обслужване. На разположение на собствениците и гостите в комплекса са четири ресторанта, пет големи и четири детски басейна, два плажа с барове, многобройни допълнителни услуги като тенис кортове, магазини, детски кътове и площадки, амфитеатър.
Първият затворен ваканционен комплекс в България се отличава и със своята ландшафтна архитектура. "Санта Марина" е своеобразна ботаническа градина. Зеленината е в изобилие и е навсякъде - просторни алеи, красиви градини около всяка вила и паркови площи.

Парковата среда на "Санта Марина" притежава богата дендрологична колекция, която наброява повече от 330 местни и чуждоземни дървесни и храстови видове и култивари.

"Санта Марина" предоставя на своите гости и много възможности за развлечения - организиране на екскурзии, разходки в околните природни паркове и резервати, посещения в аквапарк, анимации за деца, спортно-развлекателни дейности, разходки с ветроходна яхта, гмуркане, уинд сърфинг, кайт сърфинг и други. Модерните тенис кортове на комплекса ще бъдат домакини през 2015 г. на международни турнири от веригата ITF.

Постигнатата хармония между обкръжаващата природа, близостта до Созопол и широкия диапазон от услуги в комплекса допринасят ваканционното селище да се превърне в любимо и предпочитано място за отдих, романтични събития, дългосрочно отсядане и дори за постоянно пребиваване.

Комплексът е сред най-успешните инвестиционни проекти заради привлекателната архитектура и изградена инфраструктура. Неслучайно е носител на множество престижни национални и международни награди.

"2014-а бе много специална за нашата компания, защото това бе годината, в която ФеърПлей донесе на България първия "Оскар" за недвижими имоти", коментира Марио Захариев, изпълнителен директор на "ФеърПлей Интернешънъл". След като през 2013 г. "Санта Марина" получи приз "Проект на годината" в конкурса на FIABCI България и получи правото да се състезава за голямата награда в своята категория на международно ниво, през май 2014 г. по време на 65-ия конгрес на FIABCI, комплексът стана първият български носител на престижната световна награда FIABCI WorldPrixd'Excellence Golden Winner 2014 в категория "Курорти".

"Тази награда е изключително признание за нас, тъй като тя се присъжда за цялостния успех на проекта, за неговата концепция, инвестиционни, архитектурни и експлоатационни качества", споделя господин Захариев.
Проектът "Санта Марина", Созопол, е реализиран и управляван изцяло от компании от групата на "ФеърПлей Интернешънъл". През лятото на тази година комплексът ще отпразнува своя десети рожден ден.

Ваканционно селище "Санта Марина" е част от хотелската верига "FPI Hotels & Resorts", убедително наложила се като престижна хотелска марка, символ на професионализъм и индивидуален подход към всеки гост.
Комплексът е носител на отличията "Ваканционно селище на годината" за 2006 г. в Националния конкурс "Сграда на годината", Международна награда "Най-добър морски проект" за 2009 г. и "Най-добър проект в България" - Златен медал от Международния конкурс на авторитетното издание "Homes Overseas", 2010 г.

Ваканционно селище "Санта Марина", Созопол
Тел. 0889 722 0270
www.santamarina.bg

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай