18:50 ч.

23.10.17

2 мин.

0

4

0

Ще привличаме туристите с хапване и пийване

от редактор |

Ще привличаме туристите с хапване и пийване

България създава туристически дестинации за вино и кулинария, които ще бъдат определени в средата на 2018 година. Това е заложено в новия проект „Сподели България" на туристическото и земеделското министерство. Предложенията ще бъдат публикувани за обществено обсъждане.


По-добър летен сезон – това показват данните на ресорното министерство . До септември тази година е имало ръст от 8% на чуждестранните туристи в сравнение с миналата година. За да се запази тази тенденция страната предприема и нова кампания. А именно - предвижда 12 дестинации за вино и кулинария, които да са за всеки месец от годината.


"Инициативата „Сподели България" може да бъде в помощ на развитието и популяризирането на така наречения бавен (слоу) туризъм", каза министър Ангелкова. Министърът поясни още, че неговата концепция е свързана именно със запазване на традициите и културата, като се набляга на местната храна и на регионалните обичаи.


По думите й те биха помогнали на туристите да се информират за характерните вина и храни в дадените райони.


"Давайки възможност на общините да популяризират новите винено-кулинарни дестинации, очакваме повече туристи да се насочат и към вътрешността на страната. Това ще допринесе за утвърждаване на България като дестинация за четири сезона и ще окаже положително влияние върху развитието на редица общини не само за туризма им, но и за икономиката на страната", каза още Ангелкова.


Акцентът върху дестинациите е вино и храна, но наред с това те ще бъдат обвързани и със забележителностите по области, за да може туристите максимално да опознаят България.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 16:37 · 25.10.2017
E to drugo nama s kakvo drugarko ministerka propusnala di da kaje6 i s zugankite i dr eftini prostitutki krajbi otroven alkohol Reklama s jadene puene da pruvli4.turisti
Потребител · 04:08 · 25.10.2017
Тия три работи
Потребител · 21:25 · 24.10.2017
Ще ги привлечем най-много с ебане в гъза.
Потребител · 22:10 · 23.10.2017
Глупости.
Със сирене от палма и салам от соя?
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар Кирилизирай



Новините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент