Шаул Камиса Раз: Израел не се страхува от терор

Шаул Камиса Раз: Израел не се страхува от терор | StandartNews.com

"Израел не се страхува от терора и го доказахме след атентата на бургаското летище. Ръстът на туризма не спадна след случилото се. Идват все повече туристи от Израел, ще има още три самолета с израелци за зимен туризъм в България", заяви в Бургас израелският посланик Шаул Камиса Раз. Дипломатът подчерта, че Бургас е най-предпочитаното място за туризъм в България от изралеците.

Първите планирани полети с туристи за следващата година ще кацнат още в началото на април.

Шаул Камиса Раз, който гостува в морския град на еврейския празник Ханука се срещна с областния управител Вълчо Чолаков и кмета Димитър Николов. Той заяви, че израелският град Хайфа има желание да се побратими с Бургас, както и че ще се радва ако може да помогне един от четирите онкоцентрове, които ще изграждат у нас, е в Бургас.

По повод решението на Европейския съюз да премахне Хамас от списъка на терористичните организации, дипломатът заяви: "Защо се взе подобно опасно решение, след като няма никаква промяна в идеологията на Хамас? Това е едно от най-опасните терористични движения, което застрашава не само Израел, но и целия свят. То е бариера за мира между Израел и Палестина".

Посланикът на Израел коментира и проблема "Ислямска държава" като посочи, че тази структура трябва да бъде унищожена възможно най-бързо.

"Като човек с военно минало смятам, че "Ислямска държава" трябва да бъде атакувана не само по въздух, но и по земя. Да се стигне до основните й места и центрове. Трябва да се "затвори кранчето". "Ислямска държава" е заграбила много нефтени кладенци. Държавите, които купуват от нея трябва да спрат", заяви още дипломатът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай