С бар "Бикини" стартира разчистването в Слънчев бряг

С бар "Бикини" стартира разчистването в Слънчев бряг | StandartNews.com

На Северния плаж в курорта "Слънчев бряг" започна акция по събаряне на незаконно изградените обекти върху ивицата. Акцията, предприета от новия наемател на плажа, стартира със събарянето на бар "Бикини".

Там бе министърът на туризма Николина Ангелкова, която пристигна на инспекция. Пред журналисти Ангелкова каза, че ще бъдат премахнати всички 300 обекта, които са поставени от предния концесионер незаконно. Делата, заведени от предишния концесионер, бяха спечелени в края на март, но владението бе предадено на новия наемател през месец май от служебното правителство.

В събота и неделя ще бъдат премахнати една част от обектите извън одобрената схема. Основният мотив за прекратяване на концесията е, че преместваемите обекти на плажа надхвърляха 8 000 кв.м. "Допустимата площ е 4600 кв.м., а са надстроени 8000 кв.м.", каза министър Ангелкова.

За два дни ще бъдат премахнати 1200-1300 кв.м. Става въпрос за две заведения, които са с бетонни основи и павилиони за дюнери. "Предвид факта, че новият наемател е влязъл късно във владение на ивицата, времето няма да стигне, за да премахнем всички незаконни обекти до началото на този сезон", каза Ангелкова.

За следващия летен сезон Северният плаж в Слънчев бряг ще има съвсем различен облик.

До края на лятото ще има непрекъснати изненадващи проверки и ще се реагира на всеки подаден сигнал. "Забраната за строителството влиза в сила на 15 май и след това не са разрешени никакви действия по събаряне. Ще има проверки и на други плажове", заяви министър Ангелкова.

На плаж "Бургас-Север" търговските обекти са незаконни. Всички трябва да бъдат премахнати и затова е уведомен областният управител. "Плажът там е неохраняем, но държавата ще осигури 9 спасителни поста, медицинско обслужване и почистване", каза министър Ангелкова.

На 29 май ще стартира процедура за избор на наемател само за един сезон.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай