Ремонтират пътя Варна – Златни пясъци за новия сезон

Ремонтират пътя Варна – Златни пясъци за новия сезон  | StandartNews.com

Дават на концесия и под наем 100 неохраняеми плажа

Варна. С рехабилитация на пътя Варна – Златни пясъци за новия туристически сезон, включително с изграждане на тротоари и осветление, се ангажира държавата, обяви министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова на съвместна пресконференция с кмета на морската столица Иван Портних. Ще бъде проучена и възможността за изграждане на трета лента от Т-образното кръстовище към входа на курорта по настояване на общината.

Подготовката за предстоящия летен сезон върви активно и включва даването на концесия и под наем на неохраняемите плажове, които са 100, посочи министър Павлова. До края на май и началото на юни трябва се завъртят процедурите в два пакета за 10 плажа от тях, към които има проявен интерес. Отделно ще има и 25 процедури за даване под наем. За останалите, които останат без стопани, държавата трябва да се погрижи и да даде средства чрез областните управи за почистване и обезопасяването им, защото в голямата си част те са много посещавани.

Изграждането на магистрала „Хемус“ остава приоритет на правителството, увери Павлова. Тази година ще бъде завършен участъкът Шумен – Белокопитово и големият пътен възел. Паралелно вървят тръжни процедури за избор на изпълнител на двата лота в западната част на трасето – от Ябланица до разклона с Ловеч. За останала част – Ловеч - Белокопитово, ще се търси финансиране по линия на Европейската инвестиционна банка през следващата 2016 г. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай