15:35 ч.

02.11.17

2 мин.

0

0

0

Променят Закона за туризма

от редактор |

Променят Закона за туризма

Предвиждаме промени в Закона за туризма, свързани с пакетните пътувания, планинските професии и създаването на единно звено за контрол, което да бъде към Министерството на туризма. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова по време на работна срещa с представители на туристическия бранш в Банско.


Пo думите ѝ предстоят промени в Закона за туризма, които са разделени на две части. „Първият законопроект, който предстои да внесем в Народното събрание до края на ноември, е свързан основно с реконструирането на директивите за пакетните пътувания и с намаляване на административната тежест на бизнеса – в тази връзка отпадат редица предварителни документи, които в момента се изискват за категоризацията и прекатегоризацията на местата за настаняване и хранене, така че процедурата ще бъде доста облекчена. Също се предвижда и намаляване на много изисквания за планинските професии, така че максимално да облекчим бизнеса", каза още тя.


Ангелкова уточни, че друга важна промяна в този първи законопроект е създаване на звено за контрол към Министерството на туризма. „Тя включва административен контрол и прехвърляне на правомощията от Комисията за защита на потребителите (КЗП) към Министерството на туризма. Това се налага, за да се завърши изцяло създаването на самостоятелно Министерство на туризма, което започна преди три години. Разбира се, всичко, което касае потребителите, свързано с всички други сфери и е по Закона за защита на потребителите, включително и туристически услуги, когато става дума за въпроси с потребителски характер, си остава под компетенциите на КЗП.


Това звено се надявам да заработи от следващата година и през януари-февруари да започне неговото функциониране", обясни министърът.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент