Привличаме туристи със СПА и кулинарни изкушения

Привличаме туристи със СПА и кулинарни изкушения | StandartNews.com

Велико Търново. 370 000 български и чуждестранни туристи от европейските страни ще имат уникалната възможност да обиколят и усетят духа на българските традиции и да пробват лечебната сила на минералните ни извори и спа процедури.

Велико Търново, Горна Оряховица и Дряново ще предлагат туристически атракции в общ маршрут. Той ще преминава през трите общини и предстои да бъда предложен на най-големите туроператори у нас и в чужбина. Реализацията на проекта стана възможна след като за това се договориха кметовете на съседните общини Даниел Панов, Добромир Добрев и Иван Николов. Предвижда се туристическите пакети да бъдат включени в пътеводители и интерактивни карти и да бъдат популяризиран на международни борси и изложения, както и от страниците на английското издание на сп. "Нешънъл джиографик".

Според сключения договор трите общини ще кандидатстват пред оперативна програма "Регионално развитие " за финансиране на общ туристически продукт на стойност 500 000 лв. Наред с традиционните културно-исторически маршрути в рамките на този проект Велико Търново може да предложи възможностите на СПА-туризъм, Дряново - приключенски туристически атракции, а Горна Оряховица - кулинарни пътешествия. Девет общи туристически пакета са разработени от общините Велико Търново, Горна Оряховица и Дряново в рамките на проекта „Бяло, пурпурно, синьо, зелено – следите на вечността. Утвърждаване образа на региона като уникална туристическа дестинация на националния и международен пазар".

Трите общини работят заедно в продължение на две години, за да създадат концепция за развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на дестинациите. 430 331 лв. е стойността на целия проект. Съфинансирането от Европейския фонд за регионално развитие е 365 781 лв., националното финансиране е 43 000 лв., а от трите общини – 21 516 лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай